E-learning network

ОРГАНИЗАТОРИ

Софийски университет
Факултет по педагогика
Интегрален университетски център за електронно обучение

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

Конференцията „Съвременни предизвикателства пред педагогическата наука” ще се проведе в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", бул. Цар Освободител, 15.
Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е най-старото висше учебно заведение в България създадено на 1 октомври 1888 г. Понастоящем в СУ има 16 факултета и 3 департамента, в които се обучават над 14 хиляди студенти.

София

София, столицата на България е създадена преди 7000 години в зелената прегръдка на планина Витоша. В днешно време София е космополитен град и като всяка друга европейска столица тя е център на политическия, културния и бизнес живот и център на разнообразни международни събития. В града има театри и опера, концертни зали, кина музеи и галерии. София предлага отлични условия за провеждане на международни конгреси, симпозиуми и конференции.
София е град, който расте, но не старее. Повече от 250 забележителности и архитектурни паметници, свързани с богатата история на София се преплитат с модерни сгради по един впечатляващ начин.
Основните забележителности включват Ротондата Свети Георги, част от голям римски археологически комплекс; църквата Света София; катедралата Александър Невски известна със златните си куполи и великолепни икони и витражи и включената в Листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО Боянска църква в околностите на София. Други туристически атракции са: църквата Света Неделя, Баня Баши Джамия и намиращите се наблизо Турски бани, Халите и Синагогата, Национален Исторически Музей, Руската църква, площад Александър Батенберг и други.
Местността около София се отличава с природната си красота. Планината Витоша предоставя чудесни места за разходка и пикник.
Някои от забележителните в архитектурно отношение сгради са: Националната опера, Народният театър "Иван Вазов", Националният Дворец на Културата.

Валута

Националната валута в България е български лев. Валутният курс спрямо евро е постоянен - 1 евро = 1,95583 лева.

Климат

Умерен климат: меко през пролетта и есента, топло през лятото и студена, снежна зима.

Часова зона

Официалното часово време в България е източноевропейското време, което се равнява на UTC + 2 часа.

Електричество

Електрическата мрежа в България е 220 V, 50 Hz